Popular Articles

More

    Musa Keita : Black Panther Sebenar? Tulisan John Mohamed

    Kenapa ada Black Panther? Ada kaitan ke? Jom baca.. Musa Keita atau lebih dikenali sebagai Mansa Musa, mansa yang bermaksud sultan atau raja memerintah di wilayah Mali di Afrika. Dilahirkan pada 1280, terkenal dengan jolokan...

    Kesedaran Disiplin Dari Kata-Kata Banduan Akhir

    Bukan mudah untuk membentuk disiplin pelajar dewasa kini. Pelbagai cabaran yang ditempuhi dengan pendedahan kepada gejala negatif dari luar merupakan cabaran bagi guru-guru untuk membentuk disiplin pelajar. Pengaruh luar bermula dari rokok hingga ke ganja...

    Bagaimana suami boleh bantu isteri shopping : Tips Hafizul Hakim

    Semalam temankan bidadari shopping. Alhamdulillah tak ambik masa lama untuk pilih kasut. Perempuan ni, kalau kita nak tahu dia dah suka kat kita - kita boleh agak bila. Tapi kalau bab pilih barang, haa ini...

    Semalam si Gloryria, hari ni Jecky

    Pagi tadi saya mengajar Dunia Sains dan Teknologi tahun 3 Sentosa. Kelas ni murid-muridnya boleh tahan aktifnya. Saya mengajar tentang kemahiran proses sains iaitu pemerhatian. Saya mulakan induksi dengan memperkenalkan deria mata. Kemudian saya buat...

    Mendidik Anak Definisi Kemiskinan Oleh Tuan Hafizul Hakim

    “Dad, kita ni miskin ke?” tanya Altamis sebelum turun ke taska. “Kenapa tanya soalan tu?” saya tersenyum, sambil masukkan selipar di kakinya. “Kawan-kawan bagitau kalau naik motosikal, adik ni miskin.” jawabnya sambil menunjuk skuter kesayangan aku...

    SPM 2016: Cemerlang dirai, Lulus dipuji, Gagal jangan mengalah

    Tahniah cikgu ucapkan kepada calon calon yang berjaya dalam SPM 2016 dengan cemerlang dan gemilang. Anda bijak dan kekalkan kebijaksanaan ini dalam menempuh hari...

    Latest Posts

    More